Dit kan ook

Ik vind het belangrijk om de geschiedenis van de verpleging en verzorging over te dragen, in welke vorm dan ook. Daarvoor ben je tenslotte verpleegkundige en historicus. Dat doe ik bijvoorbeeld via artikelen, blogs en columns. Voor de vakbladen Nursing en TvZ heb ik 5 jaar lang diverse columns en de rubriek ‘Toen en Nu’ geschreven. Wat ik bij zo’n  publicatie belangrijk vind, is de relatie tussen actuele issues en de historie. Dus waar staan we nu als beroepsgroep en waar komt die situatie vandaan. Kunnen we daarbij iets leren van ons geweldige verleden? Soms kan dat, vaak ook niet. Hier kun je lezen hoe ik dat doe. Wil je ook zo’n historische column of artikel voor je vakblad of organisatie, neem vrijblijvend contact met me op en dan gaan we samen aan de slag.

‘De geschiedenis van de verpleging is overal’